Vanavond nasi

15,00 incl. BTW

De gedichten geven een inkijk in het leven van de dichter, maar zodanig dat je je als lezer niet een voyeur voelt, eerder een verwant. Met een gevoel van herkenning beleef …

Categorie:

Beschrijving

want wat er ook gebeurt
er moet altijd gewassen

Dit zijn de slotregels van het gedicht In het midden van het leven. In Vanavond nasi, de tweede bundel van Hans Rothuizen, gaat het over universele thema’s ingebed in dagelijkse dingen: over de relatie tussen vader en zoon, over onmacht bij een ongeneeslijk zieke broer, over aftakeling en nieuw leven, over vreemdgaan en verliefdheid. Maar ook over Aeneas, een troostmeisje en het Joods getto in Rome.
De gedichten geven een inkijk in het leven van de dichter, maar zodanig dat je je als lezer niet een voyeur voelt, eerder een verwant. Met een gevoel van herkenning beleef je deze poëzie, die mooi en niet hoogdravend is, want, laten we wel zijn, er moet altijd gewassen en o ja, vanavond nasi.

Hans Rothuizen (Arnhem 1948) studeerde Engels en Nieuwgrieks. Hij publiceerde gedichten in diverse literaire tijdschriften. Zijn gedicht De pont bij Middelaar won de Poëzieprijs Plasmolen 2013. Eerder verscheen bij uitgeverij Kontrast zijn bundel Ongeprijsde uren.

 

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Afmetingen 21 × 15 × 1 cm
Auteur

Verschenen

augustus 2017

ISBN

Pagina's

72