Van eb naar vloed naar eb

10,00 incl. BTW

Categorie:

Beschrijving

In Van eb naar vloed naar eb zet Stan Mooij de lijn voort van zijn twee eerdere dichtbundels Doorlopend Stilstaan en Sluitertijd. Ook deze derde bundel biedt filmische poëzie, waarin hij met melancholie terugblikt op voorvallen in zijn leven en het voorbijgaande.

Mooij speelt met de golven die in de gedaanten van kleinere of grotere gebeurtenissen in zijn leven aanspoelen, reflecterend op persoonlijke belevenissen of als scherp observator bij meer collectieve ervaringen.

De ruisende golfslag van de getijden klinkt door in zowel de onderwerpen als omvang van zijn gedichten – dichtbij of ver weg; soms klein, dan weer groter; kort of lang – maar altijd met verassende wendingen en bijzondere associaties.

 

Stan Mooij (Eindhoven, 1947) begon deze eeuw met dichten en won in 2008 de Literatuurstimuleringsprijs Eindhoven. Daarna volgden nog verschillende andere prijzen en nominaties. Zijn eerdere dichtbundels Doorlopend Stilstaan en Sluitertijd (beide verschenen bij uitgeverij Kontrast) kregen goede recensies. Verscheidene gedichten van Mooij zijn verschenen in verzamelbundels en (online) tijdschriften. Ook in Van eb naar vloed naar eb zijn prijswinnende of elders reeds gepubliceerde gedichten opgenomen.

Extra informatie

Auteur

ISBN

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Van eb naar vloed naar eb” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *