Rimpelingen

19,95 incl. BTW

Gooi een steen in het water. Je hoort een plons en je ziet ettelijke rimpelingen op het wateroppervlak. Die rimpelingen zijn als een verzameling nagelaten verhalen. De verhalen uit je …

Beschrijving

Gooi een steen in het water. Je hoort een plons en je ziet ettelijke rimpelingen op het wateroppervlak. Die rimpelingen zijn als een verzameling nagelaten verhalen. De verhalen uit je leven die voortleven bij je partner, kinderen, vrienden, collega’s en andere bekenden. Een rimpeling vloeit uit en eindigt pas in de verre toekomst. De rimpeling gaat ook de diepte in, immers de steen zinkt en veroorzaakt onder het wateroppervlak ook bewegingen.

Jeroen Hendriksen, coach en trainer, liet zich door deze gedachte inspireren tot dit boek over autobiografisch schrijven, waarin hij kankerpatiënten begeleidt bij het optekenen van hun eigen levensverhaal.

De auteur is zelf kankerpatiënt sinds 2011, toen bij hem de ziekte van Waldenström, een zeldzame vorm van bloedkanker, ontdekt werd. In cursussen werkte hij aan zijn eigen autobiografie en merkte dat speciale thema’s hem hielpen om zijn levensgeschiedenis in kaart te brengen. Hij noemt deze thema’s ‘de zes bronnen van zingeving’:

1 het hier en nu
2 betekenis geven
3 kwetsbaarheid
4 steun en troost
5 veerkracht
6 spiritualiteit

Met behulp van deze bronnen bereikte hij diepgang in zijn levensverhaal. Het idee van de zes bronnen van zingeving werkte hij vervolgens uit in contacten met lotgenoten, bij workshops en cursussen.

Zijn ervaringen heeft hij, gecombineerd met onderzoek naar de werking van autobiografisch schrijven, beschreven in dit boek dat praktisch, verdiepend en inspirerend is. De teksten zijn geïllustreerd met dagboektekeningen van beeldend kunstenaar Beatrijs van den Bos, de echtgenote van Jeroen Hendriksen, die haar ervaringen met een zieke partner in inkt en verf verbeeldt.

Rimpelingen is vooral bedoeld om kankerpatiënten (maar ook andere mensen met een levensbedreigende ziekte) kracht, steun en moed te geven voor de periode die hen nog rest.

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Afmetingen 24 × 17 × 2 cm
Ondertitel

Auteur

Verschenen

Oktober 2016

ISBN

Pagina's

160

Extra info

Met illustraties van Beatrijs van den Bos