Oud Oosterbeek herleeft

24,95 incl. BTW

Categorieën: ,

Beschrijving

In april 2013 zag de Facebookpagina Oud Oosterbeek het levenslicht. Beheerder Maarten Langelaar (1956) had een laagdrempelige site over de geschiedenis van Oosterbeek voor ogen, met vooral veel beeldmateriaal, aangevuld met korte teksten, geheel in Facebookstijl.

Langelaar nodigde de kijkers, volgers en ‘likers’ uit om te reageren. Dat gebeurde massaal. Het forum, waar Oosterbekers, oud-Oosterbekers en andere geïnteresseerden waar ook ter wereld herinneringen kunnen ophalen en delen, kreeg in rap tempo vorm. Bij het verschijnen van Langelaars eerste boek Oud Oosterbeek in Beeld in 2014 stond de teller van het aantal volgers op bijna 2000. Sindsdien is het aantal volgers verdubbeld.

Net als het eerste boek is ook Oud Oosterbeek herleeft samengesteld naar aanleiding van geplaatste foto’s en reacties op de Facebookpagina Oud Oosterbeek. Deze bundeling van interactieve reacties, aangevuld met (soms nog onbekend) beeldmateriaal en informatie uit andere collecties, laten Oosterbeek op ongekende wijze herleven.

 

Maarten Langelaar groeide op in Oosterbeek. Hij woonde met zijn ouders, zus en twee broers aan de Molenweg. “Met mijn ouders maakten we vrijwel elke zondag lange wandelingen, waardoor ik al op jonge leeftijd alle mooie plekjes van Oosterbeek heb leren kennen.”

Maarten Langelaar is de trotse vader van drie zonen. Hij woont tegenwoordig in Arnhem, maar heeft nog steeds een sterke band met zijn geboortedorp. “Oosterbeek zit in mijn ziel.”

Extra informatie

Auteur

ISBN-13

Pagina's

208

Verschenen

2020

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oud Oosterbeek herleeft” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…