Feniks

15,00 incl. BTW

Marjon Joosten studeerde Nederlandse taal en letterkunde. Ze werkte jarenlang als docent Nederlands. In 2013 ging ze aan de slag als taaltrainer. Sinds 2015 geeft ze schrijfcursussen aan nieuwkomers (NT2) en cursussen Creatief Schrijven aan de Volksuniversiteit in Arnhem

Categorie:

Beschrijving

Marjon Joosten studeerde Nederlandse taal en letterkunde. Ze werkte jarenlang als docent Nederlands. In 2013 ging ze aan de slag als taaltrainer. Sinds 2015 geeft ze schrijfcursussen aan nieuwkomers (NT2) en cursussen Creatief Schrijven aan de Volksuniversiteit in Arnhem.
Tussen 2011 en 2016 verschenen tientallen gedichten van Joosten in verschillende verzamelbundels. Haar debuutbundel Feniks kenmerkt zich door een grote diversiteit. Met een palet aan onderwerpen, gemoedstoestanden, invalshoeken, stijl- en dichtvormen beschouwt ze – afwisselend op luchtige en ernstige toon, maar steeds met eenzelfde scherp oog voor detail – zowel haar eigen leven als maatschappelijke thema’s.

In Feniks reflecteert Marjon Joosten open en vol overgave op ‘het kloterige loodzware’ en op ‘wat geluk is’. Een bewogen verleden. Een veelbelovende toekomst, mits er compromissen worden gesloten.
Het verlies van het oude zelf. Afscheid nemen. Terugkijken en doorgaan, vallen en opstaan. Het omarmen van geluk, passie, liefde. In contact zijn met jezelf en met de ander. Als veerkracht aangroeit: meer greep op het leven. ‘Als geluk voorbijkomt, spring ik erbovenop.’

Extra informatie

Auteur

Verschenen

Oktober 2017

ISBN

Genre

Poëzie

Pagina's

80

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Feniks” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *