Drie steden, twee ogen

15,00 incl. BTW

Hanz Mirck (1970) is docent Nederlands, creatief vertaler, muzikant, schrijver en dichter. Hij organiseert poëzieactiviteiten, maakt deel uit van literaire jury’s en is werkzaam als schrijfdocent en redacteur.

Beschrijving

Hanz Mirck (1970) is docent Nederlands, creatief vertaler, muzikant, schrijver en dichter. Hij organiseert poëzieactiviteiten, maakt deel uit van literaire jury’s en is werkzaam als schrijfdocent en redacteur. Voor (literaire) tijdschriften en kranten schrijft hij artikelen, columns en gedichten. Hij publiceerde verscheidene dichtbundels en een roman. De dichtbundel Het geluk weet niets van mij (2002) werd genomineerd voor de C. Buddingh-prijs en voor Wegsleepregeling van kracht (2006) ontving hij de J.C. Bloem-poëzieprijs.

Sinds Hanz Mirck in 2004 samen met Ingmar Heytze tweede werd in de verkiezing van de Dichter des Vaderlands, wordt hij veelvuldig door de landelijke media gevraagd om over de actualiteit te schrijven. Voor dagbladen als de Gelderlander en De Stentor, en radioprogramma’s van de VPRO en de EO maakt hij gedichten.

In 2007 wint Mirck de wedstrijd die hem stadsdichter van Zutphen maakte en in 2014 wordt hij voor dezelfde functie gevraagd in de gemeente Apeldoorn. In de jaren daarvoor schrijft hij gedichten over zijn woonplaats Arnhem. Zodoende verschenen er in twaalf jaar tijd tientallen stadsgedichten van zijn hand. De beste 45 daarvan zijn in chronologische volgorde opgenomen in deze bundel.

 

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Afmetingen 21 × 13 × 1 cm
Auteur

Verschenen

Januari 2017

ISBN

Pagina's

64