Dorpssprookjes

16,95 incl. BTW

De spijkers in de zilverlinde, de dorpskerk met haar eeuwenoude toren, het heldere beekje en het eikenlaantje. Ze zijn niet alleen inspiratiebron, maar ook decor en speler in de Dorpssprookjes uit Ellecom van Faucon Raphaël de Klyn.

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

De spijkers in de zilverlinde, de dorpskerk met haar eeuwenoude toren, het heldere beekje en het eikenlaantje. Ze zijn niet alleen inspiratiebron, maar ook decor en speler in de Dorpssprookjes uit Ellecom van Faucon Raphaël de Klyn. In deze sprookjes voor volwassenen komen tijdloze dorpsbewoners en mythische wezens samen op herkenbare plekken in Ellecom en omstreken. Op het dorpsplein, onder de drie eiken, bij het kasteel of in het bos, waar ze voor verlokkingen en dilemma’s komen te staan, avonturen beleven, ruziemaken en liefhebben. Het is niet verwonderlijk dat in deze wonderschone omgeving van een van de oudste dorpen van de Veluwe…

 

een koster na zijn dood als kastanje prachtige bloemen bloeit,

de moerascipres weerstand biedt aan trollen,

een vader zijn zoon uit winterdromen haalt,

de door een ex-ridder geplante bomen het winnen van oorlogszucht,

en een mysterieuze vrouw de weg naar de ziel van het kleine dorp wijst.

 

Van Faucon Raphaël de Klyn (1985) – die zelf in Ellecom woont, “omdat je daar de sterren nog kan zien en de bomen nog kan horen fluisteren” – verscheen eerder bij uitgeverij Kontrast de bundel Slaap maar met ‘verhaaltjes-voor-het-slapengaan’ voor volwassenen, waarin hij met lichtvoetigheid filosofische thema’s verkent.

De aquarellen in dit boek zijn gemaakt door Meynou Jacobs (1990). Zij is in 2011 afgestudeerd aan de kunstacademie in Zwolle. Zij woont en werkt momenteel in Dieren.

Extra informatie

Ondertitel

Auteur

Verschenen

November 2017

ISBN

Pagina's

76

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dorpssprookjes” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *