De eeuw van Heveadorp

14,95 incl. BTW

In De eeuw van Heveadorp vertellen (oud-)bewoners en oud-medewerkers van de Heveafabriek over hun tijd in Heveadorp. Over het fluitsignaal rond vijf uur dat niet alleen de Heveabussen, maar ook het avondeten aankondigde; over het zwemmen in de beek in de zomer

Categorie: Tags: ,

Beschrijving

In De eeuw van Heveadorp vertellen (oud-)bewoners en oud-medewerkers van de Heveafabriek over hun tijd in Heveadorp. Over het fluitsignaal rond vijf uur dat niet alleen de Heveabussen, maar ook het avondeten aankondigde; over het zwemmen in de beek in de zomer, het sleetje rijden van de Dunolaan omlaag in de winter; over ‘het gele zand’, kelterwedstrijden en kattenkwaad. Over de gemoedelijke sfeer in het dorp.

Maar ook de zware tijden in de oorlog, de verwoestingen, de wederopbouw, en – veel later –  de sluiting van de fabriek en de veranderingen in het dorp komen aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de middenstand en het onderwijs, voor de opkomst van een actief bewonerscomité, en voor de activiteiten die ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Heveadorp werden georganiseerd.

In interviews met en verhalen geschreven door Heveanen wordt een eeuw geschiedenis belicht van een dorp waar bewoners én oud-bewoners trots op zijn.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 24 × 21 × 1 cm
Ondertitel

Verschenen

December 2016

ISBN

Pagina's

144