Barend Ferwerda

24,95 incl. BTW

et werk van Barend Ferwerda laat een snelle ontwikkeling zien van academisch beïnvloede schilderkunst naar een eigen vrije en losse interpretatie. Als hij zich in 1905 met zijn echtgenote in Renkum vestigt ontwikkelt hij zich verder tot een productief en uitermate kleurrijk schilder met een gevarieerde penseelvoering en techniek

Beschrijving

Het werk van Barend Ferwerda laat een snelle ontwikkeling zien van academisch beïnvloede schilderkunst naar een eigen vrije en losse interpretatie. Als hij zich in 1905 met zijn echtgenote in Renkum vestigt ontwikkelt hij zich verder tot een productief en uitermate kleurrijk schilder met een gevarieerde penseelvoering en techniek. Hierdoor wordt hij colorist en tonalist genoemd. Zijn tekeningen zijn vlot en raak neergezet, zijn etsen en litho’s gedetailleerd.

Ruim 50 jaar speelt Barend Ferwerda bovendien een belangrijke rol in het culturele leven van Renkum-Heelsum met als rode draad de 30-jarige periode als een betrokken en integer bestuurder in de kunstvereniging Pictura Veluvensis. Ook bij andere kunstenaarsverenigingen is hij een actief bestuurslid en bij veel verenigingen is hij constant vertegenwoordigd met werk op tentoonstellingen.

Dick van Veelen en Ulbe Anema weten een treffend beeld te schetsen van het leven en werk van deze Veluwezoomschilder en bestuurder. Zij completeren dit beeld met een bijzondere en unieke selectie van zijn kunstwerken en het beschikbare foto- en illustratiemateriaal. Daarnaast geven drie hedendaagse kunstkenners Marten Bol, Jeroen Kapelle en Jan Jaap Heij hun eigen visie op de kunstenaar Barend Ferwerda.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Afmetingen 24 × 17 × 2 cm
Ondertitel

Auteur

,

ISBN